Mijn geschiedenis

Mijn naam,  Henk Roefs, dank ik aan mijn opa. Driek was een kleine Peelboer, had een zwaar armlastig bestaan. Ik groeide op in Helmond, begin jaren vijftig: in een eenvoudig, sober en liefdevol gezin.

Na wat jaren in onderwijs als docent Engels en schoolleider, nam ik een andere afslag. Allebei mijn ouders overleden plotseling. In 1982 mijn vader, aan een hartinfarct. In 1995 mijn moeder door een auto-ongeluk. Ik stuitte onverwacht op doodgezwegen geheimen in beide families van herkomst. Er viel veel op zijn plek. Ik beleefde in die jaren een flinke persoonlijke crisis. Zo kwam ik op het spoor van de roeping die zich al langer aandiende: het begeleiden van mensen op de momenten die elk mensenleven tekenen.

Mijn roeping

Dat ben ik gaan doen en doe ik nog steeds. Zo ontwikkelde zich in mijn werk als levenscoach een bijzonder spoor waarin het werken met verlies centraal stond. Ook nu nog: verlies van een geliefde, kind, ouder, maar ook gezondheid, baan, perspectief. Verlies is een fenomeen met flinke impact in een mensenbestaan. Wie zijn verlies (vaak verpakt in stress, angst, burn-out, bore-out enz.) weet te verweven in zijn bestaan kan het leven weer voluit en vrijuit tegemoet treden.

Contact

Als je zo ver bent: neem contact met me op.

Je bent van harte welkom.

Ook als je nog niet zeker weet of en wat je wilt. Dan verkennen we je vraag samen. Je bent te helpen als je uitreikt.

Of je belt, appt, smst, Messengert of mailt, je krijgt altijd antwoord. Meestal dezelfde dag.

mail@henkroefs.nl
06 866 029 65